نقش پوشش و روغن های گیاهی در ظروف چوبی صنایع دستی

 

 

نقش پوشش و روغن های گیاهی در ظروف چوبی صنایع دستی 

 

روغن های گیاهی چوب یا پوشش های بهداشتی ظروف چوبی دست ساز مواد مهمی هستند که ظروف چوبی را تکمیل و قابل عرضه میکنند .آنچه که به حوزه مصرف روغن های گیاهی چوب مربوط می شود می توان گفت که هیچ دست ساخته ی چوبی رنگ نشده ای به بازار عرضه نخواهد شد کلیه ظروف چوبی صنایع دستی اعم از کاربردی یا دکوری زمانی به بازار عرضه میشود که برخوردار از پوشش  گیاهی و مناسب کاربری محصولات چوبی باشد.
چه به لحاظ حفاظت و چه از نظر ظواهر ، فاکتورهای دکوراتیو و پارامتر های بهداشتی استفاده از رنگ گیاهی چوب برای تمامی تولیدات ظروف چوبی و سایر  ملزومات چوبی آشپزی اهمیت فراوانی دارد. از این رو مشخص می گردد که روغن گیاهی ظروف چوبی نیازهای حفاظت از محصول ، زیبایی و در کنار آنها ایمنی و بهداشت این دست ساخته های چوبی را در گذر زمان تامیین میکنند.همچنین بنابر کاربری ظروف ، روغن و  رنگ های گیاهی چوب به نیازهای دیگری جامه عمل می پوشانند.به عنوان مثال می توان از روغن گیاهی و آبگریز کاسه های چوبی سالاد نام برد که امکان استفاده و شستشو ی مکرر آنها با آب گرم و مایع ظرف شویی را بطور مستمر ایجاد میکند از این رو انتخاب صحیح  روغن مخصوص ظروف چوبی میتواند اهمیت فراوانی برای تولید کنندگان ظروف چوبی داشته باشد.
حفاظت از محصولات در مقابل شستشو ، امکان شستشوی مکرر ظروف چوبی با آب گرم و مایع ظرفشویی بدون آسیب دیدن و یا از بین رفتن روغن در سطح ظروف ، ترکیبات صد در صد  گیاهی ، فاقد هر نوع حلال و مواد شیمیایی ، فلزات سنگین ، ترکیبات آلی فرار، عدم ایجاد فیلم ، قابلیت تنفس چوب جهت دفع آب و رطوبت ناشی از شستشو از جمله ویژگی های روغن مخصوص ظروف چوبی است . بدیهی است ظروفی که با سایر روغن های خوراکی ، گیاهی و معدنی همچون زیتون ، کنجد، نارگیل و امثال آنها پوشش داده شده است علاوه بر عدم حفاظت از چوب در مقابل عوامل تخریب کننده , بدلیل عدم خشک شدن در سطح چوب و تشکیل زنجیره پلیمری مطلقا بهداشتی نبوده و همواره سطوح ظروف چوبی را چرب و روغنی نگه میدارد که خود عاملی است جهت جذب گردو خاک و انواع آلود گیهای محیطی است به علاوه اینکه در هنگام شستشو مانع ورود آب به لایه های درونی چوب نمی شود و با اولین شستشو به شکل کامل از سطح ظروف چوبی پاک میشود و پس از خشک شدن ظروف به حالت خام و قبل از روغن کاری بر می گردد.
ساختار فرمولاسیون و کیفیت روغن مخصوص ظروف چوبی نقش تعیین کننده ای در حفاظت از محصولات در مقابل آب ، اسیدهای خانگی ، مواد غذایی گوناگون ، مواد پاک کننده و شستشوی صنعتی ، الکل ، رنگدانه های غذایی و...داشته و بهره برداری و استفاده طولانی مدتی را از ظروف چوبی تولید شده امکان پذیر می سازد.